Sunday, September 16, 2012

Επίσκεψη των εθελοντών του Κέντρου Νέων Καλαμάτας στο Κέντρο Ημέρας Παιδιού και Εφήβου με Αυτισμό Ν.Μεσσηνίας


Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας πάει στο Κέντρο Ημέρας Παιδιού και Εφήβου με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας

Αφίσα.Tην Πέμπτη 11/9/2012 οι εθελοντές του Κέντρου Νέων Καλαμάτας επισκέφτηκαν το Κέντρο Ημέρας Παιδιού & Εφήβου με Αυτισμό Ν.Μεσσηνίας. Ενημερώθηκαν σχετικά με τη φύση της διαταραχής του Αυτισμού και ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους, παρακολούθησαν από μονόδρομο καθρέφτη συνεδρίες και συμμετείχαν ανα ομάδες σε δραστηριότητες και μουσικοκινητικά παιχνίδια με τα παιδιά του Κέντρου!

Το NOESI.gr φιλοξενεί την είδηση, γιατί μας αρέσει να μεταφέρουμε ...καλές ειδήσεις! Εάν έχετε και εσείς καλές ειδήσεις, μπορείτε να μας τις στείλετε μέσω της φόρμας επικοινωνίας με το NOESI.gr
Το Κέντρο Ημέρας Παιδιού & Εφήβου με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας σκοπεύει στη διασφάλιση της συνέχειας της θεραπευτικής φροντίδας παιδιών και εφήβων στη κοι­νότητα, στην αντιμετώπιση των παθολογικών συμπεριφορών και των προβλημάτων της λειτουργι­κότητάς τους και στην ενίσχυση της σταδιακής ψυχοκοινωνικής τους αποκατάστασης και της κοινωνι­κής προσαρμογής και ένταξής τους ή επανένταξης σε σχολικό ή άλλο εκπαιδευτικό πλαίσιο καθώς και στη στήριξη των οικογενειών τους.
Αφίσα.
Με οπτικά προγράμματα και χρήση κοινωνικών ιστοριων τα πιαδιά είχαν προετοιμαστεί για την επίσκεψη και έτσι ολοι το διασκεδάσαμε πολυ!
Το Κέντρο Ημέρας Παιδιού & Εφήβου με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους, άτομα που είναι ενταγ­μένα σε σχολικό πλαίσιο και χρειάζονται παράλληλες θεραπευτικές παρεμβάσεις τις οποίες δεν πα­ρέχει το σχολείο. Επίσης σε παιδιά και εφήβους οι οποίοι παρακολουθούν ειδικό θεραπευτικό – εκ­παιδευτικό πρόγραμμα προκειμένου να επιτευχθεί η ένταξη – επανένταξη τους.
Υπηρεσίες
  • Το θεραπευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ατομικές και ομαδικές θεραπευτικές και εκπαι­δευτικές παρεμβάσεις: παιδοψυχιατρική παρακολούθηση, ψυχολογική υποστήριξη, ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, εργοθεραπεία, ψυχοπαιδαγωγικές παρεμβάσεις, υποβοήθηση της επικοινωνίας, λογοθεραπεία, αγωγή του λόγου, ψυχοκινητική, θεραπεία συμπεριφοράς, ειδική αγωγή – ψυχοπαιδαγωγική, ψυχαγωγικά προγράμματα και δραστηριότητες στην κοι­νότητα.
  • Ειδικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας, ψυχοκοινωνικής φροντίδας, εκπαίδευσης σε ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες και υποστήριξης για τα παιδιά, τους εφήβους με ΔΑΔ – αυτισμό και τις οικογένειές τους.
  • Συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση οικογενειών σε κρίση. Λειτουργική διασύνδεση με οικογένειες που έχουν αυξημένες ανάγκες και εκπαίδευση των μελών της οικογένειας.
  • Κέντρο πρακτικής άσκησης και εκπαίδευσης επαγγελματιών.
  • Μελέτες, προγράμματα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, αγωγής κοινότητας.
  • Ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
  • Παρέμβαση στα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.
  • Παρεμβάσεις στην κοινότητα με στόχο την ευαισθητοποίηση.
  • Οργάνωση ενός δικτύου συνεργαζόμενων φορέων και φυσικών προσώπων.
  • Λειτουργική διασύνδεση με άλλους φορείς των Τομέων Υγείας, Παιδείας, Ειδικής Αγωγής και Επαγγελματικής Αποκατάστασης ατόμων με Διάχυτες
  • Αναπτυξιακές Διαταραχές.
Στελεχώνεται από Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό, Εργοθεραπευτή, Λογοθερα­πευτή, Ειδικό Εκπαι­δευτή / Γυμναστή.
Επικοινωνία
Εργατικές Κατοικίες Ασύλου
241 00 ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Τηλ.: 2721301191
Fax: 2721301192
E-mail: autism.kalamata@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.autismmessinias.gr

Πηγή: http://www.noesi.gr/pronoise/autism-kalamata
και: http://www.autismmessinias.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=21&Itemid=76&lang=el

No comments: