Tuesday, May 25, 2010

3ο Φεστιβάλ Δρόμου




Πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Το 3ο Φεστιβάλ Δρόμου του Κέντρου Νέων Καλαμάτας θα γίνει στο Πάρκο του ΟΣΕ στο σημείο του πατινάζ και θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι.

12:00 - 20:00 Γκράφιτι
12:00 - 17:00 Djs
17:00 - 22:00 Live MCs
16:00 - 18:00 Break Dance performance
15:00 - 18:00 Face-painting
15:00 - 18:00 Εργαστήριο 3R
17:00 - 20:00 Τουρνουά Τάβλι
19:00 Κλήρωση Λαχειοφόρου Αγοράς

Όλη την ημέρα (12:00 - 22:00) θα "τρέχουν" οι εξής δραστηριότητες:

- άλματα με BMX, Skate, In-lines
- Έκθεση Φωτογραφίας της Φωτογραφικής ομάδας του ΚΝΚ.
- Προβολές βίντεο
- Ζογλερικά
- Έκθεση χειροποίητων κοσμημάτων
- Λαχειοφόρος αγορά

Συνεργασίες: Ποδηλάτες Καλαμάτας, KalamataFreeSpace, Ομάδα Δράσης για τον Ταϋγετο


ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΟΜΟΥ

Σκοπός του Φεστιβάλ Δρόμου είναι η προβολή και η ανάδειξη των δημοσίων χώρων της πόλης της Καλαμάτας ως πεδία δημιουργίας, έκφρασης, αθλητισμού και ενεργής κοινωνικοποίησης.

Ιδεατός στόχος μας είναι να ομορφύνουμε την πόλη μας και να αναδείξουμε την πολιτιστική/ πολιτισμική αξία της ελεύθερης έκφρασης των νέων (και όχι μόνο) μέσω των άμεσων ενδιαφερόντων τους.

Κάποτε γράφαμε στις εκθέσεις του σχολείου... ότι στη σύγχρονη εποχή, έχουμε δημιουργήσει πόλεις ασφυκτικές, πόλεις που δεν προσφέρουν επαρκείς ή χρηστικούς δημόσιους χώρους... ότι είμαστε πολίτες κλεισμένοι στα σπίτια τους μπροστά από ένα τηλεοπτικό ή άλλο ηλεκτρονικό κουτί και... ότι απομακρύνουμε τα παιδιά μας από δραστηριότητες ενεργούς και δημιουργικής απασχόλησης, πέρα από την στέρηση του ελεύθερού τους χρόνου.

Τώρα που «μεγαλώσαμε» δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα γέλια και τα παιχνίδια των παιδιών/ νέων σε μια πλατεία δεν είναι ηχορύπανση αλλά ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!

Το φεστιβάλ δρόμου πέρασε από την πλατεία Φραγκόλιμνας (Οκτώβριος 2009) την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας (Φεβρουάριος 2010) και οδεύει προς το μοναδικό πάρκο της Καλαμάτας... το πάρκο σιδηροδρόμων.

Αυτή τη φορά επιμέρους στόχοι μας είναι, η ανάδειξη του skate park που θα δημιουργηθεί εκεί (μετά από προσπάθειες των Ποδηλατών Καλαμάτας), η σημασία ενός μεγάλου πάρκου και η περιβαλλοντική/ κοινωνική αξία δημιουργίας ενός δεύτερου θεματικού πάρκου στην πόλη μας (ναι πιστεύουμε ότι η πόλη μας χρειάζεται ένα δεύτερο οργανωμένο πάρκο).

No comments: